Medewerkers

Een opfokbedrijf met 450 jonge paarden vraagt van de medewerkers natuurlijk de nodige vakmanschap. Nadat het vroeger een melkveehouderij betrof, besloot eigenaar Wim ten Pas in 1988 om zich te richten op de opfok van paarden voor derden. De accommodatie is daar nadien op aangepast en inmiddels heeft de in 1963 geboren Wim ten Pas een schat aan ervaring opgedaan. Het opfokbedrijf geniet landelijke en internationale bekendheid.

Hecht team

Er heeft zich in de loop der jaren een hecht team gevormd, zodat de dagelijkse werkzaamheden op de best mogelijke manier worden uitgevoerd.
Op het bedrijf wordt niets aan het toeval overgelaten. De in opfok zijnde jonge paarden en de fokmerries, die uiteraard goed van elkaar gescheiden worden gehouden, zijn vrijwel zonder uitzondering zeer interessant gefokt en dienen zo goed mogelijk opgefokt te worden. Het gaat daarbij vaak niet alleen om de werkelijke waarde van een veulen, enter, twenter of driejarig paard, maar daarnaast ook om de emotionele waarde voor de eigenaar of eigenaresse. Daar dient voorzichtig mee omgesprongen te worden en dat beseffen wij maar al te goed.

Ons vaste team bestaat naast Wim ten Pas uit Thea Colenbrander en Gerwin Kempers. Van hen is Thea sinds 1999 aan het bedrijf verbonden. Gerwin heeft zich in 2012 aan het team toegevoegd, nadat hij acht jaar bij dekstation De Radstake werkte en vijf jaar op Stal Eurocommerce. Kortom, we hebben veel ervaring in huis.